CES 2024 | A Samsung rugalmasabb, tartósabb és sokoldalúbb összecsukható telefon- és laptopkijelzőket mutatott be

0
542

A Samsung Display a kortárs összecsukható telefonok egyik legnagyobb problémájával foglalkozik a 2024-es CES bemutatóján. Ezenkívül bemutatott egy 360 fokban In&Out Flip összecsukható telefon prototípust, kicsúsztatható táblagép-képernyőket és tartósabb, vízálló összecsukható zsanérokat.

A Samsung vezető szerepet tölt be az összecsukható kijelzők világában, még akkor is, ha az olyan eszközök, mint a OnePlus Open háttérbe szorították Galaxy Z Fold 5-jét, főleg a fejlett szoftvertámogatásnak köszönhetően.

A Samsung CES 2024 bemutatóján a főeszköz az In&Out Flip, ami 360 fokban tud mozogni, tehát mindkét irányba hajlítható. Ha ez sikerülne, az szükségtelenné tenné a jelenleg futó foldable telefonok másodlagos kijelzőjét – ami akár a teljes anyagköltségének 18%-át is kiteheti. Így a gyártók máshova tudják helyezni a fókuszt mind tervezésben, mind anyagilag.

Az In&Out Flip mellett a Samsung számos összecsukható és foldable és ’sliding’ képernyőt mutatott be a CES 2024-en, beleértve a Rollable Flexet – amely a Samsung állítása szerint akár ötszörösére is megnőhet, és görgetésszerű mozdulattal „összenyomható” – és a Flex Hybridet, amely egyszerre összehajtható és csúsztatható.

Egyelőre nincs hír arról, hogy ezek a prototípus-kijelzők bekerülnek-e gyártásba, vagy van-e beszerzési szerződésük más telefon- vagy laptopmárkákkal.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét