Csökkenti videókártyáinak árait az AMD

0
765

Az AMD úgy döntött, csökkenti RX 6000 szériás kártyáinak árát. Ez a nagylelkű kedvezmény a következő generációs RDNA 3 bevezetése miatt lehetséges, illetve szinte biztosan köze van az Ethereum PoS átállásához is. Az AMD a jó ár/érték aránnyal hirdeti magát – ami valljuk be, igaz is.

A következő generációs RDNA 3 Radeon RX 7000 GPU sorozat közeledtével az AMD most arra törekszik, hogy az összes Radeon RX 6000 modellre csábító árengedményeket kínálva felszabadítsa raktárhelyeit. Az AMD ezenkívül összehasonlítást csinált az Nvidia kártyáival – már ami a teljesítmény/ár arányt illeti. Mondanom sem kell, ilyen téren nyilván jobbak az Nvidiánál.

Úgy tűnik, hogy az RX 6800 / XT készletei nem éppen bőségesek, mivel az AMD mindössze 30, illetve 50 dolláros árcsökkentést kínál. A legalacsonyabb, 10 dolláros kedvezményt az RX 6400-ra kínálják, míg a legtöbb középkategóriás modellre nagyjából 100 dolláros árengedmény jár. Ami a zászlóshajó modelleket illeti, az AMD az RX 6900 XT esetében bő 300 USD-os engedményt ad, míg az RX 6950 XT MSRP-jét 150 USD-val csökkentették.

Arra ne számítsunk, hogy Magyarországon bármilyen áresés lesz. Hogy miért? A dollár árfolyama az egekben, a forinté pedig nagyon mélyen.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét