Digitális áruházat csinálna a Discord

0
23

A témáért felelős Derek Yang nemrég egy hivatalos blogposztban jelentette be, hogy a következő hónapban egy új funkciót fognak tesztelni “Downloadables” néven. Ez a gyakorlatban pénzért kínált letölthető tartalmakat jelent, például e-könyveket, képanyagokat vagy videojátékos útmutatókat. A Statista adatai szerint a már több mint 500 millió felhasználóval bíró platform decemberben az előfizetős szerverek bevezetésével feküdt rá a monetizációra, most pedig további pénzkereseti lehetőségekkel készül a tartalomkészítők számára.

Ezen fizetős javakat az erre létrehozott Server Shopon keresztül lehet majd beszerezni, ahol exkluzív hozzáféréssel járó “prémium szerepköröket” is árusíthatnak a szerverek üzemeltetői. Amennyiben a teszt tapasztalatai pozitívok lesznek, a Server Shop biztosít majd lehetőséget a szerverekre szóló előfizetések megvásárlására is, amely most új előfizetési osztályokkal bővült.

A frissített rendszerben már 4 hozzáférési szint közül választhatnak a felhasználók havi 3,99 dollártól 7,99 dollárig. Értelemszerűen a legdrágább csomagért cserébe jutnak a legtöbb előnyhöz (pl. exkluzív tartalmakhoz, korai hozzáféréshez, kulisszák mögötti betekintésekhez). Ami a digitális tartalmak vásárlását illeti, a Discord nem közölte, hogy mikor rajtolhat élesben az új funkció, ahogy a tesztüzemmód részleteit sem tisztázták.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét