Egy észak-dakotai törvényjavaslat arra kényszerítheti az Apple-t és a Google-t, hogy engedélyezze az alternatív alkalmazásboltokat az okostelefonokon

0
85

A javasolt észak-dakotai törvény arra kényszerítené az Apple-t és a Google-t, hogy alternatív lehetőségeket engedélyezzenek az iOS, illetve Android alkalmazások beszerzésére. A törvényjavaslat lehetővé tenné azt is, hogy a fejlesztők alkalmazáson belüli fizetéseket is megvalósítsanak.

Úgy tűnik komolyabb jogkérdés kezd abból kibontakozni, hogy jogos-e az Apple és a Google kizárólagos alkalmazásértékesítési platformja ily módon való működése. Az App Store és a Google Play a két nagy platform, ahol beszerezhetjük az alkalmazásokat – természetesen eszköztől függően.

Az észak-dakotai szenátus javaslatának célja pedig, hogy a két tech óriást megakadályozza abban, hogy saját alkalmazásboltjai kényszerítse minden fejlesztőre. Ismerős lehet az Epic és az Apple között lefolytatott vita, aminek hasonló volt a célja. Az Epic ebben az esetben megsértette az App Store szerződési feltételeit, ez pedig a Fortnite eltávolítását eredményezte az Apple alkalmazásboltjából.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét