Egy holografikus panel, amitől menőbb lehet a gépházad

0
803

Azt még nem mondhatjuk, hogy az RGB lejárt lemez, de egyre több olyan gyártó akad a piacon, akik ennél kicsit többet akarnak kihozni a hardvereikből. Ebből kifolyólag az elmúlt években megjelentek az LCD és OLED kijelzők a videokártyák, tápegységek és processzorhűtők oldalán, amikre nemcsak fontos értékeket írathatunk ki, hanem akár vicces gifeket is feltüntethetünk.

Ennek a dizájnfolyamatnak a következő lépcsőfokát képviselte a tavalyi CES-en bemutatkozott Showcase PC vállalat projektje – ez olyan gépházakat takart, amelyekben az oldalsó vagy felső plexit lecserélték egy egyedi, holografikus megoldásra. Az elképzelésből sajnos végül nem lett semmi, a vállalat azonban a kudarc ellenére sem adta fel.

A most bemutatott panel két méretben létezik, és alapjáraton a gépház oldalának külső vagy belső oldalára is felpattintható, de a nagyobb akár a plexi helyére is beépíthető. Maga az eszköz egy zárt dobozban található és USB-ről kap áramot, így akár a géptől függetlenül is használható, a képeket és animációkat pedig egy mobilos applikáció segítségével tölthetjük fel. A kis panel 149 dollárt, a nagyobb 199 dollárt kóstál körülbelül, és várhatóan nyáron vagy ősszel kerül majd a boltokba.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét