Elbocsátások következnek a Qualcomm-nál

0
312

Azért még nem jöttek el a Qualcomm végnapjai, mivel a vállalatnak több, mint 51 ezer dolgozója van, vagyis most csak az állomány 2,5 százalékától vesznek búcsút. A leépítések hátterében a bevételek csökkenése áll, a döntést azután hozták meg, hogy megszülettek a kevésbé derűs, harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó eredmények.

A szóban forgó munkahelyek december 13-ig megüresednek, majd ezután sor kerül némi átszervezésre – derült ki a Qualcomm bejelentéséből. Az intézkedések a 2023-as pénzügyi év negyedik negyedében lesznek esedékesek, azaz a 2024-es naptári év elején foganatosítják majd azokat.

A Qualcomm-nak csökkenő bevételekkel kell számolnia a makrogazdasági és keresleti környezet folyamatos bizonytalanságainak hatására. A múlt hónapban Ming-Chi Kuo elemző azt írta, hogy a gyártó nemrég elvesztett egy fontos ügyfelet, mégpedig a Huawei képében. A kínai cég 2023-ban több, mint 40 millió lapkát vásárolt az amerikaiaktól, de jövőre már igyekszik helyi partnerekkel megoldani a szükséges chipek biztosítását.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét