Elektromos bicikli jöhet? És elektromos Porsche bicikli?!

0
1514

A Porsche bejelentette, hogy elektromos kerékpármotorok, akkumulátorok és csatlakozási szoftverek fejlesztését tervezi. A cég hű önmagához, így azt is közölte, hogy a motorok jó erősek lesznek. Egyébként a Porsche a közelmúltban átvette a Fazuát, az elektromos hajtásrendszerekre specializálódott céget, és többségi részesedést szerzett a Greypben, egy másik e-bike márkában.

A Porsche eBike Performance GmbH bejelentette, hogy elektromos kerékpármotorokat fog gyártani. A németországi székhelyű cég azt is közölte, hogy akkumulátorokat is gyárt majd, és megtervezi a szükséges szoftvereket, hogy lehetővé tegye az eszközök közötti kommunikációt. 3-5 éven belül tervezik piacra dobni ezeket az új e-bicikliket. Egyéb információt sajnos nem árultak el, azt sem, hogy számukra mit jelent az „erős” e-bike.

Illetve biztos sokunknak új információ, de a Porsche most is árul elektromos bicikliket, habár kis számban. Ilyen például a 2021 márciusában piacra dobott Porsche eBike Sport, Shimano EP8 motorral, 25 km/h végsebességgel és akár 85 Nm nyomatékkal. A 630 Wh-s akkumulátor akár 125 kilóméteres hatótávra is képes. Ennek ára (már amikor kapható) 11 000 euró körül alakul.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét