Elfelejtett szereplők, avagy Toshiba és Chromebook 2

0
306

Mostanában csak kapkodjuk a fejünket az erősebbnél is erősebb gamer notebookok után, már ott tartunk, hogy egy asztali csúcskártya teljesítményét (Nvidia Geforce GTX 980 -> Nvidia Geforce 990M) képesek vagyunk belezsúfolni egy 17 -es laptopba. A másik oldalon már jelen vannak a tabletként és notebookként is egyaránt használható Intel Atom -os Windows 10 el megtámogatott gépek, és ebbe a sűrű mezőbe lépett be, és próbál már pár éve egy kis szeletet kihasítani magának a Google, a Chrome OS -el. 

Elfelejtett szereplők, avagy Toshiba és Chromebook 2

Ezeknek az eszközöknek a főbb jellemzőjük a nagyon olcsó ár és a kis súly. Napjainkban frissítette a Toshiba éppen a Chromebook szériáját, és próbálta megtalálni azt a vékony utat, ahol a megfizethetőség mellett a minőség és a kor elvárásai is találkoznak. Maga a laptop 13,3 inches mérettel rendelkezik ami a mobilitást és a könnyű hordozhatóságot már garantálja. Elvárásoknak megfelelően a kijelző Full Hd felbontású IPS panel ami nagyon örömteli, főleg ha azt nézzük, hogy az egész gép 270 dolláros ártól indul. Ilyen árkategóriában szinte luxusnak számító billentyűzet háttérvilágítást is kapott, a Toshiba üdvöskéje. Processzor terén Intel Celeron N2840 lesz a belépő és egy erősebb Intel i3 -as variáns is készült. 4GB DDR3 -as memóriát és 16GB flash alapú tárolóegységet tartalmaz. Ezek mellé a Google 100 GB felhő tárhelyet biztosít és 90 napnyi Google Play zenei szolgáltatást. Akkumulátor idő, a gyári adatok alapján 9 órányi gondtalan netezést tesz lehetővé, ami egy átlagos 8 órás munkanapra bőven elég.  Megtalálhatók már a kötelezőnek számító interfészek is, 1 db USB 2.0, 1 db USB 3.0 ás csatlakozó, HDMI, Bluetooth 4.0, Intel Dualband Wirelles-AC 7260, és egy HD webkamera dupla mikrofonnal.

Elfelejtett szereplők, avagy Toshiba és Chromebook 2

Igen erős ajánlat ez főleg a nyomott árhoz mérten. Viszont a konkurencia felhozatala is nagyon ütős gondoljunk csak a nemrég bemutatott Dell Venue szériára vagy az Asus Transformersre vagy a számtalan hibrid Android tabletre. 

Szerencsére a gyártók versenyéből mi fogyasztók jövünk ki nyertesen, hisz jobbnál jobb multimédiás eszközöket kapunk egyre kevesebb pénzért cserébe. Remélem mihamarabb lehetőségünk nyílik egy ilyen eszköz tesztelésére, hisz üde színfolt mind a Google Chrome OS, mind az ezen áron prezentált minőség és felszereltség.

Szeke

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét