Elindítják a „digitális dollár” 12 hetes tesztprogramját az USA-ban

0
572

Az FTX összeomlását követően az Egyesült Államok úgy döntött, hogy megkezdi a CBDC digitális dollár tesztelését a következő 12 hétben. Ezt a próbaprogramot a New York-i Federal Reserve Bank kezdeményezte, és célja egy blokklánc-alapú hálózat megvalósíthatóságának felmérése.

Kezdve a BTC és az ETH folyamatos hanyatlásával, majd a Terra Luna és néhány jelentős hitelezési platform, mint például a Celsius bukásával, az FTX-tőzsde számos következménnyel járó hangos összeomlásáig 2022 az egyik legrosszabb évnek tűnik a kriptopiac számára.

A kriptovilág szabályozatlansága is aggályos, ugyanis ez a feketepiac egyik legjobb fizetőeszköze. Az országok komoly erőfeszítéseket tesznek a szabályozására, illetve a központi banki digitális valuták (CBDC-k) gondolata is felmerült. Ezek a blokklánc erejét használnák, azonban nem érvényesül bennük a decentralizáltság és az anonimitás. Kína idén április óta teszteli a CBDC-t, és november 15-től az Egyesült Államok is próbaidőszakot hirdetett, hogy megvizsgálja ezen rendszer megvalósíthatóságát.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét