Emelkedhetnek az árak az Intelnél?

0
11

Év elején már bejelentett egy árnövelést az Intel, de úgy néz ki, hogy ez nem elég, ugyanis a cégnek nagy szüksége lenne a bevétel növekedésére, hogy az IDM 2.0-val kapcsolatos gyárépítéseket hatékonyabban tudják finanszírozni. A PCGamesHardware riportja szerint a forrásuk két német beszállítóval is felvette a kapcsolatot, amelyek igazolták, hogy az Intel egy levélben áremelkedést helyez kilátásba.

Eszerint a jelenleg raktáron lévő vagy kedvezményes áron kínált CPU-k árát megemelik, ideértve az Alder Lake és a Raptor Lake sorozatot, emellett az érkező modellek is az új árazáshoz igazodnak majd. A drágulás mértéke maximum 20% lesz, és valószínűleg a termékkategóriától függ majd, hogy melyik modell mennyivel nagyobb árcédulát kap.

Az Intel egyébként az utóbbi időben szinte minden nem kritikus üzletágat vagy projektet próbál leállítani, aminek nyilván lesz hatása a költségek csökkentése szempontjából. Az esetleges áremelés is biztonságosabban kivitelezhetővé tehetné a tervezett gyárak felépítését, amelyek anyagi vonzata jelentősnek mondható.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét