Emelkedőben van az okostelefon piac

0
27

Szakértők szerint a 27 hónap óta tartó folyamatos visszaesés az eladásokban, most mintha enyhülne, mi több, növekedést észleltek az okostelefonos szegmensen belül. Az októberi eladások jobbak voltak, mint bármikor a megelőző hónapokban, egészen 2022 januárjáig visszamenőleg. Szerény növekedésről van szó, az értékesítési forgalom 5 százalékkal nőtt a tavaly októberihez viszonyítva.

De akárhogy is, ez a fellendülés jele, ráadásul ez érzékelhető a feltörekvő piacokon is, mint az afrikai vagy a közel-keleti régió, ugyanakkor növekedés figyelhető meg Kínában és Indiában is. Ugyanakkor a fejlett piacokon telítettség jelentkezett, így ezeken a területeken lassabban élénkülnek az eladások.

Az elemzés a fenti grafikonon vizuálisan is érezteti, hogy az iPhone 14 széria eladásai mennyiben járultak hozzá az eladások javulásához tavaly, de az iPhone 15 modellek érkezése is nagy hatással volt, az októberi számokat a nulladik vonal fölé emelte. A Counterpoint Research szakemberei szerint az okostelefon-piac fokozatos fellendülése folytatódni fog az idei negyedik negyedév hátralévő ideje alatt, és utána jövőre még érzékelhetőbb lesz a változás.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét