Engedményeket kínálna az Nvidia annak érdekében, hogy felvásárolhassa az ARM-et

0
16

Egyelőre nem ismert, hogy milyen engedményekről lenne szó. Az Európai Bizottság október 27-ig meghosszabbította az ARM-ügylet felülvizsgálati határidejét, hogy tovább tudja elemezni a körülményeket, következményeket.

Az Nvidia – ARM összeolvadás még mindig várat magára, ugyanis világszerte világítanak rá monopóliumellenes szabályok, ügynökségek, hatóságok ezen ügylet káros következményeire. Az ARM legnagyobb ügyfelei például ellenzik az üzletet, valamint olyan nagyhatalmak, mint az Egyesült Királyság és Kína már szintén kifejezték nemtetszésüket. Ennek ellenére az is megeshet, hogy az Európai Bizottságé lesz a végső szó.

A Reuters szerint a Bizottság kapott egy olyan javaslatót az Nvidia-tól, amiben engedményeket fektetnek le. Ezen engedmények mivoltáról még semmit nem tud a nyilvánosság. Azt viszont lehet tudni, hogy az Nvidia felajánlotta: 100 millió dollárt fektetne be az Egyesült Királyság legerősebb szuperszámítógépébe.

Hirdetés

Elemzők szerint további 4 hónappal is meghosszabbíthatja a vizsgálatot a Bizottság, ha nem fogadják el az Nvidia javasaltát.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét