Év végén jön a 4 nm-es MediaTek chipset

0
173

Számos forrás, köztük a Digital Chat Station is beszámolt arról, hogy a MediaTek évvégén, piacra dobhatja első 4 nm-es chipsetét. A nagy gyártók – például a Samsung, Vivo és Xiaomi – máris érdeklődést mutattak a hardver iránt. Az új chipseteket állítólag a TSMC 4 nm-es részlegén gyártják majd.

Bár a MediaTek hatalmas lépést tett az elmúlt időszakban, technológiája még mindig egy teljes generációval le van maradva a Qualcommtól. A csúcsminőségű Dimensity 1200 is csak minimálisan jobb, mint a tavalyi Snapdragon 865+.

Több hír szerint is kinézte magának a MediaTek a TSMC 4 nm-es részlegét. A híres Weibo/Twitter leaker Digital Chat Station is becsengetett, információi szerint a hardvert egy teljesen új architektúra alkalmazásával gyártják majd. A termelés valószínűleg 2021 végén kezdődik, amely tervezet összhangban van a TSMC gyártási ütemtervével is. Várhatóan ekkora már teljesen működőképes lesz az N4 csomópont, az a hely, ahol a 4 nm-es chipek készülnek. Emellett a MediaTek biztosította magának a 3 nm-es chipeket is, olyan gyártókkal együtt, mint az Apple vagy Intel.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét