Extrém laptopok

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Újabb extrém masina látott napvilágot. A PC MicroWorks műhelyéből kikerült Black-Hawk XR5 azt hiszem méltán lesz az év gémer laptopja.
A 17 hüvelykes gépcsoda full felszereltséggel valóban kemény lesz, de lássuk mi is van benne. A Black-Hawk XR5 legkomolyabb változata Intel Core 2 Quad Q6700 CPU-val (2.66GHz) van szerelve. A gyengébb változatokban “csak” egy Intel Core 2 Extreme található. Érdekessége a gépnek, hogy a még szinte piacon sem lévő nVidia GeForce GO 8800M GTX 512MB-os változata van benne, de ebből mindjárt két darab is. Az így benne lévő 1GB GDDR3 memóriának és a két bivalyerős kártyának köszönhetően vélhetően ez a gép lesz az év gémer notija.
A négymagos asztali processzor és a két videokártya mellett más érdekességgel is rendelkezik a gép. Ilyen pl. a 3 SATA merevlemez, melyek természetesen a szokásos RAID módokban is üzemelnek, vagy a 4GB rendszermemória, melyek – notebookokban szokatlanul – 800MHz-en mennek. A 17 hüvelykes kijelző maximálisan 1920×1200-as felbontásban tud üzemelni.  
A gépek december elejétől lesznek elérhetőek. Első körben a 3798 dolláros Core 2 Quad Q6700 processzorral, dual GeForce 8800M GTX videokártyákkal, 2GB RAM-al, és 200GB merevlemezzel szerelt változat kerül forgalomba, mely Windows Vista Home Premium-al van előtelepítve.

polip

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?