Ezek szerint vége van a Messenger Lite-nak

0
841

A TechCrunch beszámolója szerint a fejlesztő Meta a napokban figyelmeztetéseket kezdett megjeleníteni a Mesenger Lite-on belül, hogy a felhasználók váltsanak át a Messengerre, amennyiben folytatni akarják a csevegést. A híroldal felkereste a céget az ügyben, amely megerősítette, hogy augusztus 21. óta a “nagy” Messenger irányába terelik az embereket.

Időközben a Messenger Lite-ot törölték a Google Play Áruházból, szeptember 18. után pedig azokon a mobilokon is működésképtelenné teszik, amelyeken már telepítve van. Az iOS-t nem érinti a döntés, mivel az iPhone-os Messenger Lite-ot már 2020-ban beszántotta a cég, vagyis ott eddig sem volt elérhető.

A Meta nem közölte, hogy miért ítélte halálra a lekönnyített appot, de a data.ai elemzőcég felmérése szerint a Messenger Lite világszerte nagyjából 760 millió letöltést gyűjtött össze. A felhasználók túlnyomó többsége Indiából, Brazíliából és Indonéziából kerül ki, ám az Egyesült Államok is ott van a TOP 10-ben, a nyolcadik helyen. Könnyen lehet, hogy Lite-kiadásnak a költségcsökkentés miatt kell búcsúznia, amelynek jegyében nemrég a normál Messengert is megfosztották egy hasznos funkciótól.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét