Fetisizált tárgyaink: a notebook

0
140

A notebookokhoz való ragaszkodást egyre több gyártó ismeri fel és próbál komoly hasznot húzni belőle. A próbálkozások több-kevesebb sikerrel járnak, de senki nem tud egyelőre még a nyomába sem érni a világ egyik legnagyobb noteszgép gyártójának, a Dellnek.De hogy miben is rejlik a Dell ereje? A céget 1984-ben alapították Texasban, azóta jelen van a notebook piacon, jelenleg a világ egyik legelismertebb márkája. A Dell palettája a legszélesebb a hordozható gépek tekintetében, jelenleg 5 notebook család kapható: az Inspiron, a Latitude, a Precision, a Vostro és az XPS. Külön kiemelendő: a Dell egyedüliként az összes modelljére 3 év garanciát vállal.Az utóbbi években a Dell az elsők közt lépte meg a nyitást a design felé és mára ez teljesen kiforrott. A konzumer kategóriába szánt gépei – az Inspiron és az XPS – egyedülállóan szépek. A fedlapok tervezéséhez egyre nevesebb művészeket kérnek fel, pl. a legújabb Inspiron 1525-ök tetejét a brooklyni Mike Ming keze munkája díszíti, a „Bunch O Surfers” illetve a „Sea Sky” fantázianevű költeményen mindenkinek megakad a szeme. Ámbár a „Chill”, a „Blossom”, a „Street” vagy a „Commotion” festés is messze a legszebb a piacon kapható noteszgépek között. Az extra minták mellett még 8 „hagyományos” színt is választhatunk, melyek azért annyira nem is hagyományosak: érdekességük a mikroszatén bevonat, melytől furcsa, bőrszerű fogása van a gépeknek.
A fedlap mellett a noti vonalai is megemlítendők: az eleje felé keskenyedő kialakítás légiessé, törékennyé varázsolja a laptopot. Az ezüst színtől – mely a gép belsejében dominál – elegáns, ám mégis extra külsőt kapnak. Az Inspiron és az XPS család külső jegyeiben egyre közeledik egymáshoz, mely azért határozottan az Inspironoknak tett jót. Az XPS-től átörökölt stíluselemek a legolcsóbb szegmensbe érkező Delleket is a high-end felé mozdították, az új Inspiron 1525-ökön sajátosan keverednek a komoly üzleti vonások az extravagáns megoldásokkal. Jó példa erre a kizárólag mélykék színű fények használata a visszajelzőkön, mely egyszerre szolid és úttörő ebben a kategóriában.
Mindent összevetve, aki egy trendi noteszgépet akar komoly gyártótól, komoly felszereltséggel, komoly garanciális és szervizháttérrel, annak ideális megoldás a Dell. 

polip    
Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét