Frissítsd a Chrome-ot, ha még nem tetted

0
17

Egy per miatt tömeges adattörlésre kényszerült Google-nek a minap újabb kellemetlenséggel kellett szembenéznie, egy meglehetősen veszélyes, magas kockázatú biztonsági rés igényelt gyors beavatkozást. A szóban forgó sérülékenység a Chrome böngészőben ütötte fel a fejét, emiatt erősen ajánlott frissíteni, amennyiben ez a keresőmotor van használatban.

A CVE-2024-3159 kódnév alatt futó biztonsági résre egyébként nem a szokványos módon találtak rá. A problémára egy hacker „megmérettetés”, az úgynevezett Pwn2Own keretein belül lettek figyelmesek a szakértők. A sérülékenységet felfedező páros, Edouard Bochin és Tao Yan 42 500 dollár jutalomban részesült a találatért, miközben a Google már javította is a hibát.

A Windows és macOS készülékeken a 123.0.6312.105/.106/.107, illetve a linuxos rendszereken a 123.0.6312.105 számú verziókkal foltozták a hibát. Hogy naprakész-e a kereső, pár egyszerű lépésben lehet ellenőrizni. Először meg kell nyitni a Chrome böngészőt, majd a jobb felső sarokban található legördülő menüből ki kell választani a Súgó menüpontot, itt pedig a Google Chrome névjegye alatt már ki is lehet olvasni az adott verziószámot.

techkalauz.hu – az online techmagazin