Gondok vannak az új Dell XPS 15 9510 OLED videókártyájának teljesítményével

0
202

A vadonatúj DELL XPS 15 9510-et az Nvidia GeForce RTX 3050 Ti 45 Wattos verziójával vértezték fel, azonban a notebookcheck.net tesztjei szerint gyorsan csökken a teljesítmény. Olyannyira, hogy a GPU lassabb, mint a régi RTX 1650 Ti-os változatban.

35 és 80 W közötti TGP-vel jelennek meg RTX 3050 Ti-ok a laptopokban, ez a modell pedig egy gyengébb darab a maga 45 Wattos TGP-jével. A notebookcheck.net tesztelői észrevették, hogy a gép (illetve a videókártya) teljesítménye nem túl stabil, és rövid időn után 20% körüli teljesítménycsökkenés következik be – ez a thermal throttling jelenség.

Kipróbálták az Ultra-Performance módot is, melyet a Dell Power Managerben állítottak be, azonban a különbség elenyésző. A ventilátorzaj magasabb, azonban teljesítménynövekedés nincs.

Hirdetés

A CPU és GPU egyidejű használata befolyásolja a processzor teljesítményét is, az Intel i7-11800H fogyasztása hamar 20 Wattra csökken (stresszteszt során 2 perc után), ami nem túl jó jel. Hozzáteszik, hogy a végső konklúzió még hátra van, a teszt még 2-3 napig eltart, ezek még csak részleges eredmények.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét