Három Linux is jobban fut, mint a Windows 11

0
68

A ComputerBase különböző játékok alatt mérte össze a Windows 11 és három Linux rendszer teljesítményét, a Valve által kifejlesztett Proton kompatibilitási rétegen eresztve át őket. Az eredményt a Tom’s Hardware szemlézte, amely alapján még ha nem is nagy különbséggel, de végül mindhárom lepipálta a Microsoft platformját.

A szóban forgó rendszerek a Steam OS által is használt Arch Linux, valamint a Pop!_OS és a Nobara OS voltak, amelyeket egy Ryzen 7 5800X processzorral és Radeon RX 6700-as videokártyával szerelt PC-n futtattak meg. A benchmarkra kiszemelt játékok között a Cyberpunk 2077-et, a Starfieldet, a Ratchet & Clank: Rift Apartet, a Forspokent és a The Talos Principle II-t használták.

Legjobban a Nobara OS teljesített másodpercenként átlag 100 képkockát produkálva a tesztek során, míg a második helyen a 99 fps-sel dolgozó Arch Linuxot, a harmadikon pedig a Pop!_OS-t találjuk 95 fps-sel. A Microsoft operációs rendszere átlag 94 fps-t produkált a benchmarkon és csak a Rachet & Clankben tudta lepipálni a nyílt forráskódú riválisait.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét