Hasznos tudnivalók, ha Xiaomi készüléket vennénk

0
5949

Egyre több kínai vonatkozású gyártó tört magának utat az utóbbi években a nyugati piacon, ami különösen az okostelefonos ágazatban vált jellemzővé. A Huaweit például biztosan senkinek sem kell bemutatni már, de a háttérben több kisebb márka bontogatja szárnyait, akik közül a Xiaomi több tekintetben is kiemelkedik a sorból.

Egyrészt ugyanis nemcsak az okostelefonos szegmensben kínálnak gyakran elragadó ár-érték arányt képviselő termékeket, hanem az élet minden területén megjelennek modern és intelligens eszközökkel, legyen szó akár robotporszívókról, akár elektromos rollerekről vagy háztartási gépekről.

Sokan még mindig tartanak a kínai termékektől

Sajnos hazánkban is jellemző szemléletmód az évtizedeken át gyártott másolatok és silány minőségű termékek után, hogy ami Kínából érkezik, az csak rossz minőség lehet.

Erre azonban manapság egyre több gyártó rácáfol, így a Xiaomi is, akik más nagyobb márkák által egyaránt használt termékekből állítják össze saját telefonjaikat, így Samsung kamerákkal vagy éppen Qualcomm lapkakészletekkel érkező készülékeket kapunk a nevük alatt, melyek sem a megjelenés, sem a tartósság terén nem hagynak maguk után kívánnivalót.

Itt fontos megjegyezni továbbá, hogy ma már szinte minden globális gyártó terméke Kínában készül, így az Apple nevéhez köthető iPhone okostelefonok, sőt az LCD kijelzőket használó eszközök 80 százalékáról szintén elmondható ugyanez – függetlenül attól, hogy melyik szegmenst kívánják erősíteni.

Szerencsére világszinten egyre több helyen ébrednek rá arra, hogy a kínai termékek zöme ma már minőséget képvisel, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy az okostelefonos eladások terén 2020 harmadik negyedévében a Xiaomi még az Apple-t is leelőzte, ezzel világszinten a harmadik legnagyobb mobilgyártóvá léptek elő.

A Xiaomi termékek Magyarországon

Ma már szerencsére egyre több helyen találkozhatunk az országban a Xiaomi termékeivel. Míg néhány évvel ezelőtt csak Kínából lehetett rendelni, ma már hatalmas kínálatból válogathatnak a hazai vásárlók. Természetesen a gyártó is nagy figyelmet fordít az európai piacra, így legtöbb termékükből – ha minimális késéssel, de – bejelentik a globális változatokat, melyek ugyanúgy teljes támogatással és garanciával rendelkeznek, mint ahogyan azt bármelyik másik márkánál megszokhattuk már korábban.

Hogy mit kell tudni a Xiaomi készülékek szervizeléséről? Természetesen ebben a tekintetben sem kell már aggódni, hiszen akár az okostelefonokról, akár a járművekről, akár az egyéb termékekről van szó, meghibásodás esetén lehetőségünk van garanciális- és garancián túli javíttatásra is.

Nem okoz tehát problémát egy betörött kijelző, egy tönkrement akkumulátor, egy defektes rollerkerék vagy egy elkopott kefe a robotporszívóban, ma már a legtöbb Xiaomi által gyártott terméket Magyarországon is lehetőségünk van javíttatni, méghozzá gyári minőségű alkatrészekkel.

Garanciál túli magyarországi Xiaomi szerviz elérhetősége: xiaomiszerviz.com

Minden igényt kielégítenek a Xiaomi okostelefonjai

A Xiaomi egyike azoknak a mobilgyártóknak, akik egy évben többször is megújítják termékkínálatukat annak érdekében, hogy folyamatosan friss modellekkel tudják ellátni azokat, akik a legújabb technológiákra vágynak.

A belépő szintű készülékek között például aktuális most a Xiaomi Redmi Note 8T, mely az 50 ezer forint körüli árkategóriában kifejezetten erőteljes hardvert kínál a Snapdragon 665-ös lapkakészlettel, valamint a 4GB RAM-mal, de az ízléses megjelenés mellett a 4000 mAh-s akkumulátor és a négy tagból álló hátlapi kamerarendszer is egészen komoly ütőkártyái.

Ha csúcskategóriát keresünk, a Xiaomi kínálatában jelenleg a Mi 10T Pro lehet például a tökéletes választás. Töredékébe kerül a nagyobb gyártók zászlóshajóinak, de mégis Snapdargon 865-ös lapkakészletre és 8GB RAM-ra épül fel, az 5000 mAh-s akkumulátora mellett pedig egy 108 megapixeles Samsung fényképezőgép teszi a profi mobilfotózás egyik kiskirályává. Hogy mindehhez modern és kellemes megjelenés társul, csak hab a tortán!

Persze a Xiaomi kínálatában is vannak különlegességek, például a kifejezetten mobiljátékosoknak szánt Poco X3 szintén hozzájuk köthető, még ha a gyártó nevét nem is találjuk a készüléken. Egy bőven 100 ezer alatti, mégis a középkategória felső szintjét kínáló eszközről van szó, mely csinos termékdizájn mellett kellően erőteljes hardvert nyújt (Snapdragon 732G és 6GB RAM társaságában) szinte mindennemű felhasználásra.

A többi Xiaomi termék is kiváló ár-érték arányt képvisel

A fentiekben kiemelt sajátosságok pedig nemcsak az okostelefonok tekintetében igazak a Xiaomira, hanem más termékek kapcsán egyaránt, tehát elérhető árkategóriában kínálnak olyan minőséget, amit a nagyobb gyártók csak sokszoros áron.

Kiemelendők például a sorból az elektromos rollerek, különösen az M365 Pro, mely a magas minőséget, a modern megoldásokat és a biztonságot tudta ötvözni elragadó teljesítménnyel, de a Roborock termékcsaládon belül megtalálható robotporszívóik is kivétel nélkül magas kvalitásúak, valamint nagyszerű technológiai felszereltséggel és szoftveres háttérrel rendelkeznek.

Ezen felül a Xiaomi kínálatában találhatunk már légtisztító berendezéseket, drónokat, akciókamerákat, rizsfőzőt, elektromos fogkefét, komplett hangrendszereket, okos televíziókat, fülhallgatókat, de egyre nagyobb piacot hódítanak meg okosóráikkal is, melyek szintén képesek felvenni a versenyt a legnagyobbakkal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét