Hosszú idő után frissült a Wikipédia, te észrevetted?

0
679

Nem sikerült? Segítek! Az egyik legfontosabb eltérést a kép alapján nem is lehet felfedezni, mivel ez a keresősáv aktív használatát érinti: amikor elkezdünk gépelni, már képeket és leírásokat is tartalmaznak a javaslatok, ami az üzemeltető felmérése szerint 30%-kal növelte a felhasználók keresési hajlandóságát.

Emellett kiemeltebb helyre kerültek a nyelvek közötti váltásra szolgáló eszközök, így könnyebben válthatunk a különböző nyelveken írt bejegyzések között. További hasznos újítás az úgynevezett ragadós fejléc, amelynek hála a bejelentkezett felhasználók számára már legörgetve is mindig kéz alatt lesznek az olyan menüpontok, mint a Keresés, az Oldal neve és a Szakaszok.

Végezetül pedig átszabták a Tartalomjegyzéket, a jobb olvashatóság érdekében pedig maximalizálták a sorok hosszát és nagyobbra állították az alapértelmezett betűméretet. A Wikimedia Alapítvány szerint a 30 önkéntes csoport bevonásával kidolgozott változtatások összességében gördülékenyebbé tették a platform használatát, miközben egyetlen korábbi funkciót sem távolítottak el a repertoárból. Gondolom nagy részünket ez nem érdekli, de mindenesetre néha jól jön az a Wikipédia.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét