Intel Arrow Lake-S szivárgás: Thunderbolt 5 támogatás az asztali PC-k számára

0
60

A Thunderbolt 5-öt egyelőre csak a CES 2024-en bemutatott Raptor Lake-R HX mobilprocesszorok támogatják, de még el kell telnie egy kis időnek ahhoz, hogy megfizethető notebookokat is láthassunk ezzel a funkcióval. Asztali számítógépeken a TB5 2024 végén debütálhat a csúcskategóriás Arrow Lake-S modellekkel.

A Thunderbolt 5-öt 2023 szeptemberében jelentették be, 80 Gb/s szimmetrikus és akár 120 Gb/s egyirányú sávszélességre is képes eGPU-k vagy kijelzők számára. A szabványt támogatják az új Raptor Lake-R HX mobilprocesszorok, de idén egyelőre csak a Razer mutatott ezzel rendelkező gépet. Várhatóan azonban több gyártó is hamarosan kínálni fog TB5 kompatibilis gépeket.

A Yuuki_AnS által a Twitteren kiszivárogtatott Intel Arrow Lake-S platform legújabb adatlapjai azt sugallják, hogy a TB5-támogatás az asztali felhasználók számára 2024 végén érkezik meg. Valószínűleg ez a funkció egyelőre csak pár prémium és csúcskategóriás gépben lesz jelen, mire az átlagos gépekbe is bekerül, az jó eséllyel 2025-2026-ra tehető.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét