Intel: Az AMD processzorok majdnem kétszer annyi biztonsági rést tartalmaztak 2021-ben, mint az Intel CPU-k

0
24

Hivatalos termékbiztonsági jelentésében az Intel azt állítja, hogy fő vetélytársa, az AMD lényegesen több biztonsági réssel értékesítette processzorait 2021-ben, mint ők. Tényleg biztonságosabb lenne egy Intel processzor, mint egy AMD?

Ha egy processzor komoly biztonsági réssel rendelkezik, az szörnyű következményekkel is járhat. Például felhasználókat zsákmányolhatnak ki emiatt.

Az Intel újonnan kiadott hivatalos termékbiztonsági jelentése szerint saját processzorai összesen 16 sebezhetőségi ponttal rendelkeztek (amiket természetesen egyből be is tömtek) 2021-ben. Ezzel szemben az AMD 31 ilyen pontot talált a Ryzen processzorok háza táján.

GPU téren az arány teljesen fordított: Intel oldalon 51, AMD oldalon 27 ilyen foltozandó rést találtak. Na de mi a konklúzió?

Igazából semmi. Mivel ezeket a problémákat gyorsan és hatékonyan orvosolja mindkét gyártó, nincs okunk félelemre egyik esetében sem. Illetve fontos megemlíteni, hogy ezek a biztonsági rések akkor veszélyesek igazán, ha maguk a gyártók sem tudnak róla, ezeket pedig nem gyűjtik statisztikákba.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét