Intel Core 2 Xtreme X7900 a piacokon

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Az Intel tegnap, a németországi 2007 Games Convetion keretében jelentette be az új, laptopokba szánt processzorát, a Core 2 Xtreme X7900-at. A tegnapi naptól kezdve tehát a Santa Rosa platformba illeszkedő csúcskategóriás processzor a létező legkomolyabb CPU, melyet laptopba terveztek. A korábban bemutatott X7800-hoz képest megnövelt órajellel rendelkezik, az X7900 2,8GHz-en ketyeg. Az X7800 minden egyéb tulajdonságával megegyezik, azaz 4MB belső cache-el és 800MHz FSB támogatással rendelkezik. Sokak örömére az Intel “benne felejtette” a szorzólock feloldását is, így ez a modell is ugyanolyan remek tuningpotenciállal bír, mint az X7800.
Az energia-felvétele nem vészes, bár a 44W azért kiemelkedik az átlagos kétmagos mezőnyből, ahol inkább a 34-35W a jellemző. Így aztán a notebook gyártóknak – akik ezt a processzort be szeretnék építeni gépükbe – kicsit komolyabb hűtésben kell gondolkodniuk, különösen az overclockolási lehetőségek miatt.
Az OEM gyártók jelentései szerint körülbelül 850 dollárért tudják beszerezni a processzorokat. Ez megegyezik a múlt hónapban kiadott X7800 árával, de ha ez a trend folytatódik, akkor vélhetően az árak csökkenni fognak. Az első fecskék, melyek ezzel a processzorral kerülnek piacra, a híresztelések szerint a Dell és az Asus műhelyeiből fognak érkezni, megjelenési idejüket 4-5 héten belülre teszik.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?