iOS-en is pöröghet majd a Fortnite

0
99

Az Epic Games Store tartalmazni fogja majd a népszerű Fortnite játékot, ami azt jelenti, hogy az iPhone és iPad felhasználók végre telepíthetik és játszhatják a címet anélkül, hogy valamilyen felhőalapú szolgáltatást kellene igénybe venniük. A Fortnite-ot az elmúlt években kitiltották az iOS App Storeból, az Apple és az Epic Games közötti jogi vita miatt. Úgy látszik, hogy a győzelem a végén mégiscsak az Epic-et illeti, legalábbis az EU-ban mindenképp.

Habár az Epic Games alkalmazásboltot készül bevezetni iOS-re, a cég vezérigazgatója Tim Sweeny továbbra is kritizálja az Apple tervezett változtatásait. Sweeny szerint az App Store módosításai mögött valójában rosszindulatú megfelelési szándék, és további dolgok húzódnak, amelyek végső soron a digitális piacokról szóló törvény meghiúsítását célozzák meg.

Az Apple a népszerű alkalmazások telepítése után évente és felhasználónként 0,5 eurós díjat számítana fel, habár így nem lesznek App Store jutalékok, vagy alkalmazáson belüli vásárlások miatti további lehúzások. Persze az Apple az első 1 millió telepítés esetén eltekint ezektől a díjaktól, de a 0,5 eurós felhasználónkénti díj az olyanok számára, mint az Epic Games jelentős kiadást fog jelenteni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét