Itt a Lenovo Glasses T1: Micro OLED kijelzőkkel és több operációs rendszerrel is kompatibilis szemüveg

0
1033

Természetesen ismét egy IFA 2022 bejelentést osztok meg kedves olvasóinkkal, ezúttal azonban nem olyan „sztenderd” termék kerül górcső alá, mint például egy monitor. A két Micro OLED kijelzővel felszerelt Glasses T1 alkalmas lesz kiterjesztett valóság és virtuális valóság tartalmak megjelenítésére Android, iOS, macOS és Windows eszközök segítségével.

Szemenként 1920 x 1080 pixeles felbontást kapunk 60 Hz-es képfrissítéssel, továbbá a gyártó hozzáteszi, hogy a Glasses T1 10 000:1 kontrasztarányt tud. Hogy mindezt milyen fényerővel tudja, az egyelőre nem ismert – a micro-OLED panel azonban minden bizonnyal szép eredményeket fog hozni ezen a téren is.

Ezenkívül a Lenovo kijelenti, hogy a szemüveg TÜV Low Blue Light tanúsítvánnyal és TÜV Flicker-csökkentéssel (vibrációcsökkentés) rendelkezik. Ezenkívül a Lenovo „high-fidelity” hangszórókat is beépített a szemüvegbe.

Az eszköz kompatibilis lesz Android, iOS, macOS és Windows rendszerekkel, bár bizonyos kitételek azért lesznek. Például a Glasses T1 Android és Windows eszközökkel való használatához szükség van egy „teljes funkcionalitású” USB Type-C portra, míg az iOS eszközökhöz HDMI szemüvegadapterre és Apple Lightning Digital AV-adapterre van szükség.

Először Kínában dobják piacra a szemüveget, az idei év végén. Ehhez képest globálisan majd csak 2023-ban lesz elérhető a termék. Azt még nem tudjuk, mennyibe fog fájni egy ilyen futurisztikus kellék.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét