Jelentős frissítés érkezik a Windows 10-hez

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Egy meg nem nevezett forrás adta hírül Paul Thurrott-nak, hogy a Microsoft egy újabb nagy frissítésre készül novemberben, ami a Windows 10 megjelenése óta a második lenne (innen ered a “Threshold 2.” megnevezés). Ez igazolja a korrábbi pletykákat, miszerint a gyártó jövő hónapban egy “őszi frissítést” fog kihozni.

A forrás szerint a Threshold 2 nem lesz akkora jelentőségű update, mint amit az operációs rendszer megjelenésekor láttunk: a felhasználók inkább kisebb-nagyobb újításokat fognak látni pl. az Edge böngésző és a Cortana használatakor, valamint számos más helyen is.

A felhasználók a frissítést természetesen a Windows Updaten keresztül fogják megkapni és “Windows 10 November 15.” néven lesz listázva. Mivel biztonsági frissítésként lesz megjelölve az update, a legtöbb felhasználónak automatikusan települni fog és nem kell újra beaktiválni az operációs rendszert, viszont ebben a folyamatban lesznek változások a későbbiekben.

A jelenlegi állítások szerint a végfelhasználók november 2.-án már el fogják érni a frissítést, ami olyan funkciókat is tartalmazni fog, amit eredetileg a Windows 10 megjelenésekor már be akartak mutatni, pl. a Cortana segítségével számítógépről SMS írás (ahogyan azt az OS X-ben már láthattuk), valamint egy új chat alkalmazás.

Ugyan a Windows 10 sikeresnek mondható, még egy kis idő lesz, amíg elterjed a piacon. Különböző statisztikák alapján jelenleg a Windows 7 vezet 56.53 százalékkal, mögötte a régi poros XP 12.2%-kal. Ezután a Windows 8.1 10.72 százalékkal és végül az új Windows 10, mindössze 6.63%-kal.

A Windows 10 július óta van piacon, a Microsoft a következő nagy frissítést 2016-ra tervezi, “Redstone” kódnéven.

Forrás: maximumpc.com

Marci

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?