Jöhet a cserélhető akku a kézikonzolokba

0
13

Nemrég a tagállamok állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács is jóváhagyta azt az EU-szintű rendeletet, amely 2027-től előírja, hogy az akkumulátorral rendelkező eszközökben kötelező lesz az akár házilag is cserélhető telepek alkalmazása.

A körforgásos gazdaság kialakítását, vagyis a fenntarthatóságot szolgáló előírás elsősorban a mobiltelefonok kapcsán lett ismert a nagyközönség számára. A beszámolókból viszont talán nem volt mindenkinek egyértelmű, hogy az olyan kézikonzolokat is lefedi-e a szabályozás, mint például a Nintendo Switch, vagy a Steam Deck.

Az Owerkill.wtf ezért közvetlenül egy EU-s forrástól kért megerősítést, amely azt a tájékoztatást adta, hogy a hordozható konzolokat is érinti az új előírás. A rendeletet ismerőknek persze ez valószínűleg nem meglepetés. A szigorítás tehát lényegében mindent eszközt érint, amely kapcsolatba hozható az akkumulátor témakörrel. A 2027-es életbe lépés ugyanakkor azt is jelenti, hogy a gyártóknak jó eséllyel nem a manapság népszerű kézikonzolokat kell áttervezniük, hanem azok későbbi generációit fogják úgy piacra dobni, hogy a felhasználók akár otthon is könnyen cserélhessék az akcióban megfáradt telepeket.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét