Jön a cross-buy lehetőség Xbox One és PC között

Phil Spencer nyilatkozata szerint a Microsoft a Cross-Buy és a Cross-Save funkciókat Xbox One és Windows 10 között a gaming platformja alappilléreinek szánja. Február 11.-én hivatalos megerősítést nyert, hogy a Quantum Break támogatni fogja ezen funkciókat. A játékot a Max Payne és az Alan Wake készítője, a Remedy Entertainment fejleszti (és a Microsoft adja ki). Spencer-t megkérdezték Twitteren, hogy vajon a 3rd party játékok is támogatni fogják-e a cross-buy lehetőségét és válasza az volt, hogy az egész platformra ki fog terjedni, hiszen ez jó a játékosoknak is.

Ugyan Spencer állítja, hogy ezek rendszerszinten be fognak kerülni, de ettől még nincs garancia rá, hogy az adott játék fejlesztője ki is fogja aknázni ezen lehetőségeket.

A Sony a Cross-Buy és Cross-Save funkciókat 2012-ben mutatta be, PlayStation 3, PlayStation 4 és PlayStation Vita rendszereken. Pl. az újonnan megjelent Crypt of the Necrodancer, A Boy and His Blob, vagy a Nuclear Throne bármely platformon való megvásárlása esetén az összes platformon el fogjuk érni az adott játékot. A Quantum Break-kel együtt a Microsoft néhány nagyobb Xbox One-os címet (melyek PC-n is elérhetőek) is hozzá akar majd adni a listához, pl. ReCore, Sea of Thieves, Fable Legends. A Quantum Break digitális, Xbox One verziójának előrendelése esetén ingyen megkapjuk a játék Windows 10-es változatát is. A Remedy szerint a PC verzió fejlesztése házon belül zajlik.

Forrás: gamespot.com

Marci

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?