Kábel nélküli VGA az ASUS-tól

0
1084

Az ASUS még az idei Computexen lengette be a GC-HPWR tápcsatlakozót, ami a VGA-kat megszabadítaná a látható kábelektől. Erre építve most meg is érkezett az első variáns, ugyanis Kínában bemutatkozott a GeForce RTX 4070 TX BTF VGA, illetve a TX Gaming B760-BTF WiFi alaplap csomagja.

A csomag kihangsúlyozása itt azért fontos, mert a GC-HPWR tápcsatival kompatibilis aljzatot az alaplap biztosítja. Valójában a kábeltől nem szabadulunk meg, pusztán a 12VHPWR átkerül a VGA-ról az alaplap hátoldalára. Ez egyébként valóban elrejti magát a kábelt a kíváncsi szemek elől, tehát az ígéretét teljesíti a fejlesztés.

Mivel a szóban forgó VGA más alaplapban üzemképtelen, az ASUS a két hardvert együtt árulja, és ezért nagyjából 1000 dollárnak megfelelő kínai jüant kérnek el. Ez egy B760-as vezérlőjű alaplap, illetve a speciális igényei miatt később eladhatatlan GeForce RTX 4070 kombinációjáért ez nem kevés pénz. Persze a koncepció mögött lenne logika, de inkább arra kellene törekedni, hogy a GC-HPWR tápcsati szabványosítva legyen, így a gyártók többsége kínáljon hozzá kompatibilis alaplapokat.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét