Káprázatos kilátások az Apple-nél: 12 magos M1X 2021-ben és 16 magos M2 2022-ben

0
125

Négyszer gyorsabb lehet a az új Apple processzor, mint az első generációs házon belüli M1. Márpedig az M1-re sem lehet panasz, ugyanis hatalmas előrelépést tett az Apple Intelről a saját processzorára való váltással. A 12 magos M1X és a 16 magos M2 pedig letarolhatja a piacot, ha az Intel nem szedi össze magát.

Örömhírrel szolgálunk most az Apple rajongóinak. Az M1 chip utódjáról ugyanis igencsak biztató hírek kerültek napvilágra. Habár az M1X megnevezés még nem biztos, az Apple gyakorta él az „X”-szel, mint utógenerációs modell, legyen az bármilyen eszköz is, de kifejezetten processzorok terén szereti alkalmazni. A LeaksApplePro által nyújtott információk pedig az M1 utódja felé kacsingatnak.

2022 végén érkezhet az M2-es chip, amely 16 magos lesz, ebből 12 teljesítménymag, 4 pedig hatékonysági magból fog állni. Ez egy olyan chipet eredményez, ami „akár négyszer gyorsabb, mint az M1”. Becslések szerint tehát az M1X 2x gyorsabb lesz, mint az M1, így arányosan tudná tartani a vállalat a teljesítménybeli növekedést.

Hirdetés

Legjobb a hírben, hogyha tényleg ekkorát lép előre az Apple CPU-ja, akkor a rivális cégeknek is össze kell szedni magukat, értem ezalatt az AMD-t és különösen az Intelt, aki még 10 nm-es chipekkel küszködik.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét