Kettő darab 200 MP-es lencse lehet a Samsung Galaxy S24 Ultra-ban

0
787

Nemrég a saját hírfelületén közölt egy hosszas felhívást a Samsung arról, hogy az ISOCELL HP-széria akár a köznyelvben zoom-kamerának hívott telefotó lencsék mögött is ugyanolyan hasznos lehet, mint fő szenzorként. Az időzítés nem véletlen, az elmúlt hetekben ugyanis a Honor Magic 6 Ultimate és a Vivo X100 Pro+ kapcsán is felröppent a pletyka, hogy mindkét kínai csúcsmobil 200 megapixeles telefotó kamerával operálhat.

A Samsung szeretné felhívni a partnerek figyelmét az ISOCELL HP technológiában rejlő telefotós lehetőségekre. A magas felbontású szenzor zoom-érzékelőként való alkalmazása olyan előnyökkel járna, mint a fő kamera képeinél kevésbé torzító portrék készítése, a jobb éjszakai teljesítmény vagy a nagyobb szabadságot engedő szenzoros ráközelítés.

Lehetséges, hogy már a jövő év elején érkező csúcsmobil, a Galaxy S24 Ultra is megkaphatja a 200 megapixeles telefotó kamerát. Ebbe viszont ne éljük bele magunkat, mivel az elmúlt hónapokban több szivárogtató is 50 MP-es zoom-lencsét jósolt a készüléknek. Ez elsőre talán nem tűnik olyan szenzációnak, ám még ez is jelentős előrelépésnek ígérkezik az S23 Ultra 10 MP-es telefotó kamerájához képest.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét