Korábban jöhet a Samsung Galaxy Glass

0
428

Nemrég a Notebookcheck hívta fel a figyelmet egy koreai sajtójelentésre, amely szerint a Samsung előrébb hozta a “Galaxy Glass” néven emlegetett vegyes valóság (Mixed Reality, MR) headset rajtját. Ezáltal 2024 vége helyett már 2024 első felétől kapható lesz, akár be is előzve a 3500 dolláros Apple Vision Pro-t. Azt a Samsung már februárban beharangozta, hogy a fejlesztésben a Google és a Qualcomm is aktívan közreműködnek: az előbbi az operációs rendszerhez járul hozzá, az utóbbi pedig az eszközt hajtó hardvert szállítja.

A trió célja tehát egy androidos platform piacra dobása az almás headset ellen, mintegy folytatva a mobiltelefonok, a tabletek és az okosórák piacán meglévő párhuzamot. Arról sajnos pletyka szinten sincs információ, hogy mennyibe kerülhet a Galaxy Glass, de megeshet, hogy valamivel kedvezőbb árazással lép színre a Vision Pro-nál.

A színfalak mögött folyó munkáról az is árulkodik, hogy a Samsung nemrég levédette a Flex Magic márkanevet, ami az AR/VR termék fejpántját takarhatja. Mindazonáltal a headset körül még rengeteg a megválaszolatlan kérdés, hivatalos tájékoztatás pedig a Google/Qualcomm-partnerség beharangozása óta nem történt az ügyben, így érdemes fenntartásokkal kezelni az itt olvasottakat.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét