Középkategóriás gaminget kínál a Sanpdragon 7 Gen 3

0
769

A megfizethetőbb okostelefonokba tervezett újgenerációs Snapdragon processzor minden téren fejlődött, és végre talán több gyártó hisz a lapka képességeiben. Miközben a csúcskategóriában pontosan követhető, hogy a Snapdragon központi processzorok milyen fejlődési utat járnak be, és csak ritkán csúszik be az összehasonlíthatóságot nehezítő névváltás, addig eggyel lejjebb nehéz kibogozni, hogy pontosan merre tart a Qualcomm.

Annyiban érthető a jelenlegi állapot, hogy mivel az árszint alacsonyabb, a versenytársakkal vívott harc még kíméletlenebb. A MediaTek jellemzően nagyon erős ebben a szegmensben, és a Samsung sem rest milliós darabszámban bevetni a szerényebb tudású Exynos fejlesztéseit.

Az új Snapdragon 7 Gen 3-mal talán tisztulhat a kép, a hivatalos bejelentésben közölt grafikonok tulajdonképpen egyfajta beismerést jelentenek arra vonatkozóan, hogy az elmúlt évek középkategóriás lapkáit igen nehéz egymás mellé tenni, és dönteni egyik-másik mellett a paraméterek alapján. A gyártó a Gen 1 kiadáshoz méri az újdonsággal érkező fejlesztések teljesítménybéli fölényét, ami ugyan még mindig teremthet kérdőjeleket, de már egy fokkal tisztább a fejlődési görbe, ezáltal pedig a felhasználók érthetik, miért érdemes váltani a jövő év elején.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét