Lenovo ThinkPhone a Motorolától: Telefon az üzleti szférának

0
425

Ebben a cikkben a „Lenovo ThinkPhone by Motorola” telefont fogjuk kivesézni. Az eszközt úgy tervezték, hogy a vállalkozások számára ugyanolyan megbízható minőségű eszközt és élményt biztosítson, mint minden Lenovo Think márkájú termék. A ThinkPad évek óta az ügyfelek problémáinak megoldásáról szól és innovatív technológiát használ megbízható kivitelben. Ez a céltudatos tervezésnek köszönhető, ugyanis a gyártó pontosan tudja mire van szüksége a Think termékeket vásárló közönségnek. A ThinkPad 30. évfordulóján a Motorola elhozta a ThinkPhone-t, mely tökéletes társ egy ThinkPad mellé.

Egyedülálló kombinációt képvisel a ThinkPhone, ugyanis a Motorola innovációja és a Lenovo régóta tartó elhivatottsága az üzleti szféra kiszolgálása terén lehetővé teszi, hogy a cég a legjobb és legbiztonságosabb megoldást kínálhassa. Az eszköz prémium specifikációk teljes készletét tudhatja magáénak, nem mellékesen pedig egyedi dizájnt kapott. Továbbá zökkenőmentesen integrálható ThinkPad gépekkel, akár a legújabb ThinkPad X1 Carbon Gen 11-gyel.

A ThinkPhone segítségével az ügyfelek a biztonsági és támogatási szolgáltatások teljes készletét magukénak tudhatják, ezáltal zökkenőmentes védelmet és teljes körű ellenőrizhetőséget kapnak a ThinkShieldnek hála. A ThinkShield egy kiváló biztonsági platform – amely alapvető biztonsági funkciókkal, szolgáltatásokkal rendelkezik, így biztosítva az eszköz teljes biztonságát.

Az IT szervezetek is biztosak lehetnek abban, hogy cégük eszközeit beépített fejlett hardver- és prémium AI alapú biztonsági megoldások védik – mint például a Moto Threat Defense. Ezenkívül a szervezetek egyszerűen szolgálatba állíthatják a ThinkPhone-okat a végfelhasználók számára a Zero Touch segítségével. Emellett a vállalkozásoknak arra is lehetőségük van, hogy felügyeljék teljes ThinkPhone flottájukat olyan eszközkezelési megoldásokkal, mint a Moto OEMConfig és a Moto Device Manager.

Az új telefonhoz a vásárlók automatikusan megkapják a Moto Secure alkalmazást is, mely a biztonsággal és adatvédelemmel kapcsolatos elemek központjaként szolgál. A Moto OEMConfig vagy a Moto Device Manager programokkal kombinálva az informatikai rendszergazdák távolról konfigurálhatják a Moto Secure funkcióit a ThinkPhone telefonokon, a lezárási képernyő beállításaitól a hálózati figyelmeztetéseken át az utolsó apró beállításig. Ha ez nem lenne elég, a ThinkPhone egy különálló, Androidon futó Moto KeySafe processzorral érkezik, amely további biztonsági réteget ad az okostelefon legérzékenyebb adatainak hatékonyabb védelméhez. Elszigeteli a PIN-kódokat, jelszavakat és kriptográfiai kulcsokat; hamisításbiztos környezetben tárolja őket, védve az adatainkat.

Ezeken a biztonsági funkciókon kívül ez az eszköz MIL STD 810H tanúsítvánnyal is rendelkezik, melyet az acélnál erősebb, könnyű aramidszálas, repülőgép-minőségű alumínium vázzal és Gorilla® Glass Victus™ üveggel terveztek, így könnyen elviseli az ütéseket és akár a leejtést is 1,25 méterről. Az IP68-as tanúsítvánnyal rendelkező ThinkPhone pedig úgy lett megtervezve, hogy akár 30 percig ellenálljon a pornak és víznek akár 1,5 méteres mélységben is – így nem vész el idő vagy üzleti lehetőség a szükségtelen rendszerleállás miatt. Mindezt prémium minőségű, mégis ellenálló és tartós kivitelben sikerült piacra hoznia a gyártónak. A ThinkPhone emellett rendelkezik az ikonikus, testreszabható Red Key-jel is, mely a telefon oldalán található, hogy azonnali hozzáférést biztosítson a legfontosabb üzleti és helyszíni alkalmazásokhoz.

A Motorola Lenovo ThinkPhone bemutatja a Ready For3 technológiával hajtott Think 2 Think csatlakozást, mely lehetővé teszi a telefon használója számára, hogy zökkenőmentesen integrálják ThinkPhone és ThinkPad eszközeiket. A Think 2 Think csatlakozás jellemzői a következők:

  • Azonnali csatlakozás: A telefon és a számítógép zökkenőmentesen érzékeli, amikor kompatibilis eszköz van a közelben és WiFi-n keresztül egyből csatlakozik
  • Egységes vágólap: Egyszerűen átvihetjük, átmásolhatjuk fájljainkat, fényképeinket, beszkennelt dokumentumainkat (vagy bármi mást) az eszközről eszközre
  • Egységesített értesítések: A telefonértesítések azonnal megjelennek a Windows Action Centerben. Az értesítésre kattintva automatikusan elindul a megfelelő telefonos alkalmazás a számítógép képernyőjén
  • Fájl droppolás: Egyszerűen áthúzhatjuk fájljainkat a ThinkPhone és a PC között
  • App Streaming: Bármelyik Android-alkalmazást megnyithatjuk a számítógépen
  • Fejlett webkamera: A nagy teljesítményű ThinkPhone kamerák és mesterséges intelligencia képességek előnyeivel mégjobban használható a gép videóhívásokhoz
  • Azonnali hotspot: Csatlakozhatunk az internethez egyetlen kattintással, közvetlenül a számítógépről, kihasználva a ThinkPhone 5G kapcsolatát

„Izgatottan várom, hogy piacra dobjam a Lenovo ThinkPhone-t, egy olyan eszközt, amely valóban megtestesíti a ThinkPad megbízható minőségét és céltudatos kialakítását, miközben egyedülálló termelékenységi eszközöket, valamint iparágvezető biztonsági és eszközkezelési képességeket kínál.” – mondja Sergio Buniac, a Motorola elnöke és a Lenovo vezető alelnöke. “Prémium specifikációival és a ThinkPaddel való zökkenőmentes integrációjával a ThinkPhone az elkövetkező években maximalizálja az üzleti ügyfelek élményét.”

A ThinkPhone-on mindent a termelékenységet szem előtt tartva terveztek, a Motorola olyan partnerekkel dolgozott együtt, mint a Microsoft, hogy a legjobb termelékenységi élményt nyújtsa a cég kereskedelmi ügyfelei számára, és segítse a ThinkPhone felhasználókat a dolgok egyszerű elintézésében. Induláskor a ThinkPhone előre telepített Microsoft 365, Outlook és Teams mobilalkalmazásokkal érkezik. Ez megkönnyíti a telefon beüzemelését is, ugyanis a dobozból kivéve már olyan funkciókat tud a telefon, mint a PDF-ek beolvasása kamerával, sőt ezek szöveggé alakítása vagy hang alapú írásos dokumentumkészítés.

Nem állt meg a fejlesztés, a Motorola és a Microsoft továbbra is együtt dolgoznak, hogy még jobb feature-öket adjanak a telefonnak, beleértve a push-to-talk képességek hozzáadását a ThinkPhone ikonikus piros gombjával, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnali kommunikációt folytathassanak a Walkie Talkie alkalmazáson a Microsoft Teams segítségével.

Ahogy már említettem, a tervezéskor a termelékenység maximalizálása volt a legfontosabb szempont, ezért egy olyan funkciót is terveztek, ami a Windows asztali számítógépeket közvetlenül a ThinkPhone eszközökre streamelve bárhonnan elérhető, ezáltal segíti az alkalmazottak termelékenységét. Az alkalmazottak ThinkPhone-jukkal biztonságosabban hozzáférhetnek személyre szabott Windows-alkalmazásaikhoz, -tartalmaikhoz és -beállításaikhoz, így többet tehetnek, bárhol is dolgoznak.

Annak biztosítására, hogy a felhasználó munkájának hatékonysága a következő években is csúcson maradjon, a telefon a Snapdragon 8+ Gen 1 zászlóshajó platformon működik, ami még egy éve sem jelent meg. Teljesítményben nem lesz hiány, ennél erősebb processzort aligha kaphatott volna a telefon. Ráadásul a ThinkPhone 5G technológiával és Wi-Fi 6E kompatibilitással is rendelkezik, felszabadítva az új 6 GHz-es Wi-Fi szabvány erejét, amely a ma elérhető leggyorsabb internetsebességet biztosítja. A ThinkPhone nagy, 6,6 hüvelykes FHD+ kijelzővel érkezik, mellette pedig hatalmas 5000 mAh-ás akkumulátor biztosítja a remek élettartamot. Amikor eljön a töltés ideje, percek alatt le is húzhatjuk a hálózatról eszközünket, ugyanis 68 W-tal képes tölteni.

Említsük meg a kamerát is, habár ez nem éppen az a telefon, amivel rengeteg szelfit vagy családi képet fognak lőni. A Motorola egy 50 MP-es főkamerával szerelte fel a telefont, mellyel akár 4K videó is rögzíthető.

A Motorola ThinkPhone már elérhető hazánkban is, nagyjából 400.000 ft-os áron.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét