LG G Pad 8.3 pillanatok: Ennyit bír

0
336

Ez a hét első sorban két készülékről szól a szerkesztőségben, amiből az egyiket még a rejtély fedi, de a másikról már készült egy gyors videó a megérkezésekor, illetve néhány ismertebb Benchmark programot is lefuttattunk. Visszatérő olvasóink már tudják, hogy az LG G Pad 8.3-ról van szó, amellyel kapcsolatban az egyik legfontosabb hír, hogy már csak 1-2 nap és egy mély lélekzetvételű teszt kerül publikálásra. A másik, a sorozat második része, ez a mai. Itt sem megyünk mélyen a részletekbe, csupán egy könnyed bejegyzés kerül ki, amiben a felhasználók nagy többségét érdeklő kérdésre próbálunk válaszolni: ez pedig, hogy mennyi az üzemidő?

Még mielőtt kifejteném a fenti kérdést, álljunk meg egy pillanatra és kanyarodjunk vissza a pár nappal ezelőtti benchmark tesztekhez. Ahogy akkor láthattuk, imponáló eredményeket mutat a szintetikus tesztek során az idei IFA számomra egyik legpozitívabb eszköze. A napi használatban sem kellett bennem csalódnom. Tény, hogy kicsit furcsa volt újra hozzászoknom olyan eszközhöz (tabletben), ami nem stock Android-ot futtat. A tesztek során ritkán vállalom be, hogy kiváltva kedvenc eszközöm, napi szinten a tesztalanyt fogom használni, de a héten szakítottam ezzel a hagyománnyal azért, hogy tisztább képet kapjak, és kicsit személyesebb véleményt formálhassanak, ezzel megpróbálva kiemelkedni a sokszor túl objektív és nyers tesztek tömkelegéből, melyek az interneten keringenek.

Ennek megfelelően a hétvégi nagy tesztben elmesélem majd a személyes tapasztalataimat is. A népszerűbb tesztprogramok eredményei mellett pár másik jellegű tesztet is futtattam, melyek alaposan megterhelték az eszköz hardverét. Lássuk a pontszámokat, illetve mellette viszonyítási alapnak a hét eleji kihívóját, a Nexus 7 idei verzióját:

LG G Pad 8.3 pillanatok: Ennyit bír

És akkor most az üzemidő. Úgy gondoltam az én szokásaimnak megfelelő használatot követően írom írom le, illetve osztom meg a statisztikát. A G Pad 8.3 majdnem 60 órát ment egy töltéssel! Természetesen ezt nem “hardcore” használat mellett érte el, hiszen például a hosszas, vagy folyamatos játék eléggé igénybe tudja venni az energiaforrást.

A mostani üzemidő teszt, próbálta az átlagos felhasználást kiemelni, ennek függvényében a tabletet elsősorban tartalomfogyasztásra használtam, tehát hírek olvasása, ineterneten való szörfözés, e-mail-ezés, közösségi kapcsolattartás, chat-elés (Hangouts, Skype), minimális játék (max. 10-15 perc), zenehallgatás (Play Music) illetve egy-két rövidebb (5-7 perc) youtube videó megtekintése. Ebből majdnem 5 óra volt a kijelzőhasználat, ami a 60 órához viszonyítva nem sok, de ez nagyjából (talán) prezentálja az átalgos felhasználók szokásait.

LG G Pad 8.3 pillanatok: Ennyit bír

LG G Pad 8.3 pillanatok: Ennyit bír

LG G Pad 8.3 pillanatok: Ennyit bír

Ennél erősebb használat mellett sem lehet gond a 24-36 óra közti időtartammal, hiszen az LG-nél figyeltek a hardverlemek és az akkumulátor kapacitásának baráti kapcsolatára, de azt se felejtsük el, hogy a 4600mAh nem kevés.

Mr. X

Előző részek:
LG G Pad 8.3 pillanatok: Nyers erő

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét