Már a következő generációs videókártyáit tervezi az Intel? Hisz még az első sem jelent meg

0
45

Az Arc videókártyák első generációja az Intel próbálkozása a gaming VGA piacra való betörésre, ahol két gyártó versenyez: az AMD és az Nvidia. Kisebb részleteket csak az Intel asztali videókártyáiról tudunk, azonban pletykák szerint a kékek betörnének a mobil VGA (tehát laptop videókártyák) piacra is, illetve már tervezik a next-gen asztali GPU-kat is.

Paul a RedGamingTech-től most úgy döntött, hogy részletez néhány érdekes pletykát az Arc esetleges frissítéséről. Paul egyik forrása szerint az Intel jövőre a CES közelében frissíti a mobil Arc Alchemist termékkínálatát. A frissítés oka az Intel következő generációs Arc Battlemage kártyáinak késése. A „DG3 Elasti” kódnevű Arc Battlemage architektúra az Arc Alchemist utódja, és állítólag az Intel válasza a közelgő AMD RDNA 3 és Nvidia Lovelace kártyákra.

Ha ár/érték arányban jó is lesz az Intel Arc, a vállalatnak meg kell győznie a fejlesztőket, hogy kezdjék el az Arc-ra is optimalizálni a játékokat, ugyanis csak így lehetnek versenyképesek a piacon. A fejlesztők csábításának egyik módja egy nagy Arc felhasználói bázis, amelyet az Intel készpénzzel és egyéb, a kiszivárogtató által említett ösztönzőkkel szeretne megszerezni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét