Még ma is képes volt újat mutatni az első Windows

0
40

Köztudott, hogy a Windows XP előtt például könnyedén elő lehetett hozni egy apró meglepetést az aktuális operációs rendszer képernyővédőjéből. Amennyiben az ember beírta a volcano szót, akkor listázta az Egyesült Államok összes tűzhányóját. A Widows 95-tel együtt érkezett Microsoft Excel 95-ben pedig egy, az 1993-ban kiadott Doom-hoz hasonló lövöldét rejtett, ami a The Hall of Tortured Souls volt.

A felfedezést egy bizonyos Lucas Brooks tette, aki előszeretettel töri magát a régi Windowsokon, és elemezi azokat. Egy smiley-t takaró bitmap file adatai alá elrejtve találta meg a fejlesztők névsorát, és a “congratulations” üzenetet. Brooks szerint az adatok kódoltak voltak, és a kinyerésükhöz szükséges eszközök a Windows 1.0 megjelenésekor nem álltak még rendelkezésre.

Mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a titkos stáblistán ott szerepel Gabe Newell neve is. Gabe 1996-ban hagyta ott a Microsoftot, hogy kollégájával, Mike Harringtonnal közösen megalapítsák a Valve-t. Kiadták minden idők egyik legjobb játékát, a Half-Life-ot, később pedig létrehozzák a PC-s piac meghatározó szereplőjévé vált Steam platformot.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét