Még mindig foghíjas a WhatsApp egy alap funkciója

0
34

Sok időbe telt, de a WABetaInfo forrásai szerint végre a WhatsApp is lehetőséget kínál majd arra, hogy a beszélgetési előzményeket átköltöztessük Android és iOS rendszert futtató eszközök között. Ez a legújabb béta forráskódjából derült ki egyébként. Sajnos a funkció nem lesz valami könnyen használható. A beszélgetések átviteléhez ugyanis mindkét eszközre szükség van, mindkettőre telepíteni kell az appot, és kábeles vagy privát Wi-Fi kapcsolat is szükséges az átvitelhez.

Ehhez képest a többi üzenetküldő egyszerűen felszinkronizálja a Google Drive-ra vagy az iCloud-ra az adatokat. Ráadásul kizárólag akkor lehet átköltöztetni Android és iOS között az adatokat, ha valakinek Samsung eszköze van: ebben az esetben is kizárólag iPhone-ról Samsung irányba megy a költözés, kábellel és SmartSwitch app segítségével.

Aki pedig azt hinné, hogy mindez a szigorú biztonság és titkosítás miatt van így, az sajnos téved. Egy korábbi nyomozás kiderítette, hogy a Facebook és a WhatsApp titkosítása messze nem azt jelentik a gyakorlatban, amire a többség gondol: gyakorlatilag bárki üzeneteit elolvashatják.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét