Még mindig nem annyira kelendő a Windows 11

0
0

A Statcounter nemrég frissítette a Windows operációs rendszerek piaci részesedésére vonatkozó adatait, amely alapján a nagyközönség továbbra sem lelkesedik a Windows 11-ért. Mint kiderült, csupán a Microsoft platformjával üzemelő számítógépek 23,61%-án fut a legfrissebb rendszer. Ehhez képest a Windows 10 71,64%-os jelenléttel dominál, miközben a Microsoft már a hivatalos forgalmazását is beszüntette.

Hasonlóan beszédes a Steam Áruház legújabb, szeptemberi felmérése is. Habár a játékosok körében eddig, ha lassan is, de folyamatosan nőtt a Windows 11 befogadása, az előző hónapban megfordult a trend, és -1,79%-os csökkenést könyvelt el az operációs rendszer. Ennél még a teljesen halott Windows 7 is erősebb időszakot produkált, ez ugyanis valahogy 0,21%-kal növelte a jelenlétét.

Mindent összegezve tehát hiába telt el már két év a Windows 11 rajtja óta, a platform nem tudott mély nyomot hagyni a piacon. Nehéz elképzelni, hogy ennyi idő után mivel lehetne változtatni a helyzeten. Annyi bizonyos, hogy a Windows 10 támogatása még egészen 2025 október 14-ig szól, így semmi sem sürgeti az előző generációs rendszer felhasználóit, hacsak nem zavarja őket, hogy már nem kapnak funkciófrissítéseket.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét