Megfizethető Intel processzorok érkezhetnek LGA 1700 foglalattal

0
88

Úgy hírlik, hogy az Intel teljesen nem engedte el az LGA 1700 foglalatot és még adnak ki új processzort ilyen aljzattal. A RedGamingTech új szivárogtatása a Bartlett Lake-S-ről, egyfajta frissítés a Raptor Lake Refresh-hez, amely állítólag ugyanazt az architektúrát tartalmazza. Az új CPU-k állítólag a meglévő LGA 1700-as alaplapokkal kompatibilisek lesznek, csupán egy BIOS frissítés kell majd nekik.

Az Intel 2023 októberében frissítette processzorkínálatát, amikor is a 13. generációs Raptor Lake processzorokat a 14. generációsok váltották fel. Eddig úgy hírlett, hogy a Raptor Lake Refresh (RPL-R) CPU-k az LGA 1700 foglalat utolsó asztali chipjei voltak, mivel az Arrow Lake chipek várhatóan az LGA 1851-et fogják használni. A RedGamingTech szerint azonban az Intel új fejlesztésekkel készülhet a „régi” foglalatra.

A leaker azt is állítja, hogy a Bartlett Lake-S chipek gyakorlatilag ugyanazt az architektúrát használják, mint a Raptor Lake és Raptor Lake Refresh chipek. Ezenkívül a Bartlett Lake-S chipek elvileg csak és kizárólag P magokat kapnak (Performance – avagy „nagymag” néven is ismertek).

Az RGT azt állítja, hogy az Intel a lehető legköltséghatékonyabban adja ki és fejleszti a Bartlett Lake CPU-kat, ami azt jelenti, hogy az új chipek megfizethető frissítésként jelenhetnek meg azok számára, akik nem tudnak továbblépni az LGA 1700 platformról.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét