Megtartja a Zune-t a Microsoft, pedig elvileg már halott

0
11

2006-os indulásakor az Apple zenelejátszójának komoly kihívóját látták a Zune-ban. Habár akkoriban úgy tűnt, hogy sikerül megszorongatnia az akkor piacvezetőnek számító iPod-ot, végül, mint annyi hasonló esetben, a dolgok másképp alakultak.

A néhány éves eszközöknél kompatibilitási problémák kezdtek fellépni, amit egy ideig toldoztak-foltoztak a cég részéről, majd 2011-ben bejelentették a Zune gyártásának befejezését. Ekkor még azt ígérték, hogy a szoftveres támogatás megmarad, de egy évvel később, a Windows 8 megjelenésével elengedték a brandet a Windows Live-val egyetemben.

Az eszköz felélesztése nem a véletlen műve. A Marvel filmek Űrlordja, Peter Quill a harmadik részben kap egy Zune-t szeretett walkman-je helyett. Májusban a Microsoft közzétett egy videót, ami előrevetítette a Zune visszatérését; remélhetőleg a frissítés sikerrel veszi a kompatibilitási akadályokat. Az elmúlt évtizedben sok hasonló húzás volt a tech-világ részéről, és úgy tűnik a vásárlók fogékonyak a nosztalgiát ébresztő termékekre, gondoljunk csak a Sony Walkmanjére.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét