Mik a legnépszerűbb Appok mostanában? A SensorTower felméréséből kiderül

0
167

Érdekes változásokat mutat az applikáció piac, a Telegram például 2020 decemberében a 9. helyen szerepelt, míg 2021 januárjában már ő lett a number 1.  A WhatsApp és az Instagram 2020 végén a 3. és 4. helyen álltak, januárra azonban vissza csúsztak az 5., illetve 6. helyre. A felmérésben a non-game alkalmazásokat mérték fel, azaz játékok nem szerepelnek a statisztikában.

A SensorTower egy kutatócsoport, amely havonta a letöltések száma szerint állítja össze az iOS és Android alkalmazások listáját. Legfrissebb felmérése a jan. 1-31. közötti időszakról szól. A Telegram népszerűségét India dobta meg legjobban, ahol a letöltések 24%-a történt, őket Indonézia követi a maga 10%-ával.

A WhatsApp decemberben még a 3. helyezett volt, januárban már csak a 6. és 7. (iOS/Android). Ez nagyban köszönhető a Signal alkalmazásnak, amely az összesített listán a 3. helyen szerepel a januári felmérésben, míg a decemberiben még egyáltalán nincs is benne. A fiatalok körében népszerű alkalmazás, azaz a TikTok tartja 2. helyét.

Hirdetés
Forrás: SensorTower

2020 decemberéhez képest két helyet rontott a Zoom, ami habár meglepő lehetne, de nem az, mivel minden jel szerint az emberek nagyrészének már fent van a telefonján, és aktívan használja is az alkalmazást, köszönhetően a lezárásoknak is.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét