Minden idők egyik legfontosabb iPhone-frissítése érkezett meg

0
1461

Az Apple kiadta az iOS 17.4-et az iPhone Xs-hez és az összes ennél újabb iPhone-hoz, amely különösen Európa számára jelent jelentős változtatásokat. Az EU-felhasználók mostantól más helyekről is letölthetik az alkalmazásokat, akár böngészőből is. Ezen kívül a böngészők mostantól használhatnak az Apple WebKiten kívül más motort is.

Megérkezett az iOS 17.4, amely már letölthető és telepíthető a rendszerbeállítások között az Általános –> Szoftverfrissítés menüpont alatt. Az 1,74 GB-os javítás főként az EU digitális piacokról szóló törvénye (DMA) által előírt változtatásokat vezeti be. Az első és legfontosabb, hogy az alkalmazásokat az App Store-on kívül is be lehet zsebelni az EU-ban.

Másrészt az olyan böngészők, mint a Google Chrome, mostantól használhatják saját böngészőmotorjaikat (például a Chromiumot), ahelyett, hogy az Apple WebKitre kellene támaszkodniuk. A fejlesztőknek mostantól lehetőségük van az alkalmazásokban a szolgáltatókon, például a PayPal-on keresztül fizetni, nem csak az App Store-on keresztül. Ezek a változtatások azt jelentik, hogy az Apple lényegesen kevésbé tudja irányítani, hogy milyen szoftvereket kínálhat az iPhone, vagyis az olyan alkalmazások, mint az Xbox Game Pass, a jövőben iPhone-on is elérhetők lehetnek az EU-ban.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét