MSI GX600 – a villámgyors

0
176

Az MSI leleplezte a játékosoknak szánt legnagyobb újdonságát, az MSI Turbo Drive Engine névre keresztelt technológiával ellátott új laptopját. A gép a “Turbobook” nevet kapta, kifejezve ezzel a processzor túlhajtási képességét.

“Amikor a GX600 hálózatról üzemel, egyszerűen meg kell nyomni az ezüst színben pompázó Turbo gombot a billentyűzet felett és ezzel rögtön 20%-al növeljük a rendszer és a processzor sebességét. Így a számítógép zökkenőmentesen vált át a nagyobb teljesítményre, amit természetesen a rendszer stabilan elbír. Régebben a notebookoknak legalább 1 perc kellett a rendszer felállásáig. A Turbo gomb használatával a bootolási idő az MSI szerint 40 másodperc alá csökkenthető és a gép is sokkal gyorsabban dolgozik, nem él vissza a felhasználó drága idejével” olvasható az MSI közleményében.

Az MSI semmit nem árult el a Turbo Drive Engine működéséről, de Anh Huynh a DailyTechtől elmagyarázta a taipei Computex show-n kiállított Turbobook működését. A gép lelke egy 2GHz-es Core 2 Duo processzor, mely a 2GHz-et 800-as FSB-n hozza. A Turbo gomb benyomása után az FSB 960-ra nő, ezzel a processzor sebessége 2,4GHz-re emelkedik. Az ötlet nem rossz, pláne ha azt vesszük figyelembe, hogy egy sima processzor upgrade Core 2 Duo T7200-ról (2.0 GHz) T7600-ra (2.33 GHz) egy Dell XPS-ben potom 425$-ba kerül. MSI GX600 - a villámgyors
Az MSI GX600 Turbobook egyéb paraméterei is figyelemre méltóak, minden gémer igényét kielégíti. A Santa Rosa alapokra épülő gép az Intel 965-ös chipsete és a Core 2 Duo processzor mellett külön videokártyával rendelkezik. Az nVidia 8600M GT 512MB video memóriával minden igényt kielégít. A 4GB memória támogatás és a 250GB-os SATA merevlemez is alapfelszereltsége a gépnek. A kommunikáció terén is elég fejlett a GX600: a LAN, a WLAN, a modem, a Bluetooth, az Express Card slot, a 3 USB port, a Firewire, a HDMI és S-Video kivezetés, a kártyaolvasó mind mind a kényelmünket szolgálja. A Vista Home Premiummal szerelt gép az MSI jó szokásához híven teljes értékű billentyűzettel rendelkezik, súlya mindössze 2,6KG.
Mint minden új gépnél, itt is vannak nyitott kérdések: hogy mikortól lesz kapható a gép és mennyiért, az egyelőre nem tudható.

Hirdetés

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét