Nagy összeg úszott el a Xiaomi indiai részétől

0
48

Összesen 725 millió dollárnyi összeget zárolt a Végrehajtási Igazgatóság. Az állami szervezet szerint a kínai gyártó indiai részlege 55,5 milliárd rúpiának megfelelő összeget utalt át három külföldi székhelyű szervezetnek. Ezzel bizony megsértette az ország devizatörvényeit.

Az állam szerint a hatalmas összegű jogdíjakat a Xiaomi Technology India Private Limited a kínai anyavállalat utasítására utalta át. A művelet a Xiaomi csoport közvetlen hasznára történt, ezáltal megsértve az 1999. évi devizagazdálkodási törvény 4. szabályát. Ennek értelmében az indiai lakóhellyel rendelkező személy nem ruházhat át Indián kívüli devizát.

Nemrégiben közzétett egy hivatalos választ a Xiaomi India, amelyben kijelentették, hogy minden általuk menedzselt jogdíj kifizetés, illetve banknak tett nyilatkozat törvényes és legális. A vádakban szereplő kifizetések a gyártó termékeinek indiai változataiban használt, licencbe vett technológiákra és szellemi tulajdonokra vonatkoztak. A hivatalos nyilatkozat szerint a Xiaomi elkötelezte magát amellett, hogy szorosan együttműködik a kormányzati hatóságokkal a további félreértések tisztázása érdekében.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét