Nevet kellett változtatnia egy nőnek Siri miatt

0
0

Elsőként a The Sun című bulvárlap számolt be róla, hogy az Edinburgh-ban élő fitneszedző, Siri Price az iOS 17 debütálása óta kénytelen “Siznek” hívatni magát a barátaival és ismerőseivel. Ez azért kellett, mert Siri állandóan aktiválódik a közeli iPhone-okon, valahányszor csak kiejtik az igazi nevét.

A hölgy elmondása alapján már a “Hey Siri” paranccsal is előfordult a jelenség, ám azt még kezelni lehetett, ezúttal viszont nem maradt kerülőút. Price szerint az Apple egy olyan nevet is választhatott volna az asszisztensnek, amit nem viselnek valódi személyek, hiszen messze nem ő az egyetlen Siri a világon. Ha a történet igaz, az valóban nagyon kellemetlen lehet az edző számára, azt viszont nem árt hozzátenni, hogy a The Sun nem épp a tévedhetetlenségéről híres.

Ezt maga a Siri-sztoriról szóló jelentés is bizonyítja. A cikk állítása szerint a Siri név a “Speech Interpretation and Recognition Interface” rövidítése, ám az asszisztens egyik alkotója már több mint 10 éve elárulta, hogy egy norvég kollégája után keresztelte el a szolgáltatást, a név pedig egyébként egy gyönyörű nőt jelent, aki győzelemre vezeti az embert.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét