November 30-án bemutathatják a Qualcomm Snapdragon 898-at

0
15

Nem számít alaptalannak a feltételezés, hiszen az amerikai cég mindig december elején szokta bemutatni a legújabb és legnagyobb dobásait. Ha hozzáveszünk egy ezzel párhuzamos szóbeszédet, amely szerint a Xiaomi 12 – ami állítólag az első lesz Snapdragon 898 lapkával a fedélzeten -, még az idén megjelenik még valószínűbbé válik ez az állítás.

Az eddigi szóbeszédeknek és bizonyos benchmark eredményeknek köszönhetően már egészen sokat tudunk a Qualcomm Snapdragon 898 kapcsán. Az elsődleges mag egy ARM Cortex-X2 alapokon nyugvó konstrukció lesz, amely 3,0 GHz-es órajelen pörög majd. Szintén az erősebb magok sorát erősíti majd három 2,5 GHz-es Cortex-A710 alapú megoldás. A kevésbé energiaigényes számításokhoz pedig ott lesz összesen négy Cortex-A510 architektúrára épülő mag, ezek 1,79 GHz-en működnek.

A grafikus gyorsítás feladatát egy Adreno 730 modul fogja végezni. Ez a 4 nanométeres gyártási eljárásnak illetve egyéb fejlesztéseknek köszönhetően akár 20%-kos teljesítménynövekedést is produkálhat a jelenlegi Adreno 660 modulhoz viszonyítva. Az új processzor támogatni fogja az 5G hálózatokat. A kompatibilitás egy X65 5G modem révén valósul meg, ami 10 Gb/s elméleti maximális letöltési sebességgel büszkélkedhet majd.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét