Ősszel itt az AMD újdonsága, a Hybrid Graphics Technology

0
208

Giuseppe Amato, az AMD európai, közel-keleti és afrikai területekért felelős marketingigazgatója a múlt héten jelentette be az új, hibrid grafikus technológiát, amely egy integrált és egy különálló grafikus kártya kombinációját jelenti.
A technológia idén ősszel érkezik. Az alapkoncepciója az, hogy amikor a gép akkumulátorról üzemel, akkor a videovezérlés az integrált kártyáról zajlik, de ahogy a laptop hálózati feszültség alá kerül, a gép rögtön a különálló videokártyára vált a komolyabb grafikus teljesítmény biztosítása érdekében. A váltás természetesen újraindítás nélkül zajlik le, de nem a felhasználótól függetlenül, hisz az átváltás folyamata valamilyen szinten konfigurálható.
Amato elmondta, hogy a mostani AMD Turion 64 X2 dual-core processzorok 65nm-es változatai hamarosan megjelennek az üzletek polcain, valamint 2008-ban bemutatkoznak a K10 alapú Griffin mobil processzorok. Mindezen bejelentések – kiegészülve a Hybrid Graphics Technology-val – megfelelnek a tavaly decemberi Company’s Analyst Day-en beharangozott újításoknak, tehát az AMD tartja magát a korábbi terveihez.
Az Nvidia-tól is kiszivárogtak olyan információk, hogy az SLI Power technológiát fogják alkalmazni a laptop chipkészletekben. Gyakorlatban az SLI Power is pont ugyanezen az elven működik, azaz menet közben dinamikusan vált a két videókártya között.
Egy ehhez hasonló megoldás alkalmazott a Sony is a SZ sorozatú notebookjánál, csak ott egy külső kapcsoló és egy újraindítás is szükséges volt a működéshez.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét