PC-piac: 2023 negyedik negyedéve a leggyengébb negyedév 2006 óta, az Apple hatalmas veszteségeket szenvedett el

0
186

Az asztali számítógépek, munkaállomások és notebookok értékesítése 2023 karácsonyi negyedévében történelmi mélypontra esett. 2023 negyedik negyedévében körülbelül 67 millió PC-t szállítottak világszerte.

2023 negyedik negyedévében körülbelül 67 millió PC-t szállítottak világszerte, ami 2,7%-os csökkenést jelent az előző évhez képest. Ezzel a 2023-as karácsonyi eladások a leggyengébbek az elmúlt 17 évben – állítják az IDC piackutatói. Az IDC szerint a járvány után a PC-k iránti kereslet továbbra is gyenge, és a gyártóknak kiterjedt reklámkampányokra kell támaszkodniuk az eladási adatok növelése érdekében.

Ennek ellenére a szakértők úgy vélik, hogy a globális PC-piac az elkövetkező években helyreáll. Az IDC azonban azt jósolja, hogy a PC-ipar valószínűleg nem éri el a világjárvány előtti fellendülését az asztali számítógépek, laptopok és munkaállomások értékesítése tekintetében.

Az IDC elemzése szerint a PC-piacon éves szinten váratlanul meredek visszaesés tapasztalható, ami az 1995 óta tartó történelmi trendektől való egyértelmű szakítást tükrözi. 2022-ben a PC-k szállítási volumene bő 16,5%-kal esett vissza az előző évhez képest. Az IDC előzetes eredményei 2022-höz képest további 13,9%-os visszaesést jeleznek 2023-ban (egész éves viszonylatban).

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét